ajánlatot kérek tovább

Pinterest marketing - a vizuális úttörő

Biztosan hallottál már a Pinterest-ről, viszont lehet Te is csak az inspiráló képmegosztó funkcióját ismered. A Pinterest ezen alapfunkcióját fejlesztette tovább és vált úttörővé a közösségi média platformjai között.

 

De mi is ez a Pinterest egészen pontosan?

 

Egy vizuális keresőmotor, úgynevezett felfedezőrendszer, mely a kreativitására építkezve célozza meg az elérni kívánt célközönséget, azaz az inspiráción alapszik, más közösségi platformtól eltérően, melyek a közösségépítésre helyezik a hangsúlyt.

Maga a felépítése hasonlít a Facebook üzleti verziójához, viszont az algoritmusa teljes egészében különbözik tőle.

A Pinterest oldalán a potenciális vásárlókat az impulzív pinek segítségével igyekszünk elérni, melyből a pinner semmit sem vesz észre, ugyanis nem jön vele szembe az előzőleg böngészett alkalmi viselet a közelgő esküvőre.

 

 

A következő példa segítségével remekül tudod vizualizálni, hogy hogyan is néz ki egy hirdetés a Pinterest-en.

Talán a legtökéletesebben a divat és lakberendezés területén működik a Pinterest, de kellő kreativitással, kicsit több energiával bármely termék eladható a platformon, ugyanis a pinnerek 60%-a Pinterestről inspirálódik, hogy mit vásároljon.

Sokszor vagyunk úgy, hogy nehéz szavakba önteni, hogy mit is szeretnénk pontosan. Van, hogy csak egy halvány kis elképzelésünk van róla, hogy mit szeretnénk. Esetleg a színvilág, fazon vagy a rendelkezésünkre álló méret az, amit biztosan tudunk. Ilyenkor óriási segítség lehet számunkra a Pinterest platformja, könnyen meríthetünk ihletet, legyen szó ruházatról, belső építészetről vagy akár torta sütésről.

Egy ruha- vagy cipő üzletnél a következőkép nézhet ki egy hirdetés.

Egy esküvőre készülő pinner, aki épp ötleteket bogarászik, hogy mit is viseljen, böngészés közben meglát egy tökéletes outfitet, egy olyan cipővel, mint amivel már rendelkezik. Az összeállítás rögtön szerelem lett.

A hirdetésnek köszönhetően a megvásárolandó termék elérhetősége is ott szerepel az inspiráló kép alatt, így további keresgélés nélkül tudja megvásárolni a kiszemelt darabot.

 

A pinner megtalálja a számára megfelelő outfitet, te pedig egy újabb eladáson vagy túl.