ajánlatot kérek tovább

Ne mondj le hajszálaidról! – Hajhullás ellen is van megoldás

Rengeteg házi módszer és drogériákban kapható krémek, balzsamok állnak rendelkezésünkre, attól függően mire keresünk gyógyírt: töredezett hajvégekre? Hajhullás ellen? Esetleg a növekedését szeretnénk meggyorsítani? Azonban lássuk be, több-kevesebb termék gyakran nem hozza a várt eredményeket.

Szálkás hajvégre valószínűleg a legtöbben a gyakori hajpakolást fogják ajánlani, amely javíthatja a haj szerkezetét, újra hidratálttá teheti azt, míg a gyorsabb növekedésre a vitaminok jelenthetik a megoldást. De mi a helyzet azokkal, akik hajhullással küzdenek?

A nők számára az egyik legnagyobb szívfájdalom a hajszálainkat a lefolyóban, vagy épp a hajkefén látni. Mindenekelőtt fontos kikötnünk, hogy a hajhullás természetes folyamat, hiszen 50-80-100 hajszál elveszítése napi szinten még teljesen normálisnak mondható. Ha azonban ettől jóval több köszön vissza ránk reggelente a fésűből, vagy épp hajmosásnál a lefolyóból, érdemes utána járni, mi állhat a hajhullás hátterében.

Természetes hajhullás

Hajkoronánk különböző életszakaszainkban „újra cserélődik’, ahogyan a fák is lehullajtják lombjaikat az évszakok változásakor.

Tudtad, hogy a hajszálaink szőrtüszőkből nőnek ki, amelyek a bőrben találhatók, és élettartamuk mindössze kb. 7 év? Ezalatt az idő alatt többféle fejlődési szakaszon megy át. Az első időszak több éves fázis, amikoris a haj hossza nő, majd ezt követően leáll a sejtosztódás, ekkor abbamarad a hajszálak növekedése. A végén pedig az úgynevezett pihenő szakasz következik, hiszen az előző fázisban a hajszálnak leválnak a hajszemölcsről, és elkezdi őket felfelé nyomni a hajtüsző. Így helyet készít elő az új hajszálaknak.

Újszülöttek esetében sok baba, miután a világra jött, igen sok haját elveszíti, ami teljesen természetes hajhullásnak, hajváltásnak nevezhető. Serdülőkorunkban is jelentős változás figyelhető meg a hajhullást illetően, hiszen a drasztikus hormonváltozás, lányoknál és fiúknál is egyaránt változást hoz. És nem szabad kifelejtenünk a szülés utána hajhullást sem, melynek hátterében szintén a hormonális változások állnak.

Mikor természetellenes a hajhullás?

Mivel napi szinten 80-100 hajszálunk elvesztése mondható normálisnak, hiszen, ha valaki napi szinten 100 hajszálat veszít el, közel ugyanannyi kezd el újra kinőni. Azonban, ha ettől jelentősen, és látványosan több hajszállal találkozunk a lakásban vagy épp hasmosáskor, már jobb szakemberhez fordulni.

Injekciós hajkezeléssel a hajhullás ellen

Persze az internet rengeteg megoldást kínál kóros hajhullás ellen, de csak nehezen tudjuk kiszűrni, melyik is a valóban hatásos kezelés. Természetesen vitaminokkal, koffeines samponokkal segíthetünk hajhagymáinknak, hogy újabb hajszálakat növesszenek, de ha valóban látványos eredményeket szeretnénk elérni, érdemesebb komolyabb kezelésekbe fektetni.

A hajhullás elleni harcot a hajhagymák egészségének visszaállításával kell küzdenünk, hogy pótoljuk a haj egészséges működéséhez szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, a legszükségesebb tápanyagokat. Mindez egy hatékony mikroinjekciós eljárás során elvégezhető, amikoris nagy koncentrációban, közvetlenül a hajhagymákba kerülnek be a hatóanyagok, és szívódnak fel.

A kezelés neve ijesztő lehet, azonban fájdalom nélkül szüntethetjük meg a kellemetlen hajhullást. A kezelés további jótékony hatásai közé tartozik a hajhullás visszaszorítása mellett, hogy a haj regenerálódik, erősödik a célzott vitamin- és ásványi anyag utánpótlásnak köszönhetően.

Ha te is szeretnél véget vetni hajad ritkulásának, a Forma Bontó Medical Esztétikai Rendelőjében megtalálhatod az ideális megoldást!