ajánlatot kérek tovább

Jéke.hu - egy szabolcsi köz(ös)ség weboldala

Egy önkormányzati, települési honlap általában helytörténeti beszámolókat, programajánlókat, fontos közleményeket jelenít meg. Megléte, fenntartása fontos az adott közösség, a település vezetői és az odalátogatók számára egyaránt. Nincs ezzel másképp a szabolcs-szatmár-beregi kis község, Jéke sem.

Hazánkban nagyon sok településnek van weboldala. Már évekkel ezelőtt felismerték a döntéshozók, hogy szükséges a lakosságot és a vendégeket az interneten való megjelenéssel kiszolgálni. Nem volt ez másképp Jékén sem, ahol a honlapon szerepeltek a közérdekű információk, hírek, ismertetők, elérhetőségek.

Manapság azonban egy község weboldala már sokkal többet is nyújthat látogatóinak. Jéke polgármestere szerette volna, ha a száraz hírek, tények mellett a honlap visszaadna valamit a kis vidéki település bájaiból, szépségeiből, mindennapi életéből. Így született meg a gondolat, hogy már megjelenésben, a designban használjunk fényképeket a településről, melyre büszkén mutathatnak rá az ott lakók, hogy „ez ott van a mi házunk mellett” vagy, hogy „abba a templomba járunk vasárnaponként”. Mindenképp fontosnak tartottuk, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a rendezvényekről készült fotóknak, beszámolóknak: könnyedén meg lehessen mutatni az elköltöző rokonoknak, barátoknak, hogy nyáron milyen volt a falunap vagy, hogy melyik bográcsban főtt a legfinomabb pörkölt.

Kiemelkedő szerepe volt továbbá annak, hogy az ismeretlen látogató, aki esetleg tájékozódik a településről, ismerkedjen meg kicsit a községgel, a közösséggel. Ismerje a település múltját, betekintést nyerjen a jelenbe, lássa a jövőbeni terveket.

A végeredmény olyanra sikerült, amit a község elöljárói megálmodtak. Fiatalos, mégis kellően hivatalos. Informatív, de kizárólag a települési élet színtere. Szerethető, mint ez a pár száz lelkes szabolcsi község.

Megnézem a weboldalt: www.jeke.hu