ajánlatot kérek tovább

Hogyan küldjünk hírlevelet?

Az online marketing dinamikus világában a hírlevél az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel közvetlen kapcsolatot teremthetünk ügyfeleinkkel. Bemutatjuk, hogyan lehet maximálisan kihasználni ezt az eszközt, és hogyan küldjünk hírlevelet, amely valóban hatékony és emlékezetes lesz.

 

Hírlevél stratégia

Mindenekelőtt tisztában kell lennünk a hírlevélkampány céljaival és a célcsoportunkkal. Mit akarunk elérni a hírlevéllel? Kik a potenciális olvasóink? A személyre szabás kulcsfontosságú, minél jobban megértjük a célcsoportunk igényeit, annál hatékonyabb üzenetet tudunk közvetíteni.  Szükséges megvizsgálni, hogy kik a hírlevél lista jelenlegi feliratkozói. A feliratkozók ugyebár már ismerik a márkanevet, a hírlevél egyik legfontosabb célja a bizalom tovább erősítése.

 

Hírlevél lista

Amennyiben nem rendelkezel még saját hírlevél listával, akkor ennek építése az első lépések közé tartozik.  Időigényes folyamat, de fontos erre időt szánni a releváns feliratkozók miatt, ugyanis belőlük is lehet potenciális vásárló. Határozd meg, hogy mit tudsz nyújtani a feliratkozóidnak, amit kommunikálj is hatékonyan. Javasolt a weboldalon is alkalmazni egy feliratkozó formot, amit könnyen megtalálnak a felhasználók, esetleg oda irányítani őket Facebookról.

 

Hírlevél küldő eszköz

Ki kell választani a céljaidnak megfelelő hírlevél küldő eszközt, amiből már nagyon nagy választék érhető el, mint például: Mailchimp, HubSpot, ActiveCampaign stb. Döntsd el, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb a vállalkozásod számára.  Például, ha termékeket is szeretnél beilleszteni a hírlevélbe, kreatívokat vagy egyéb személyre szabott tartalmakat, akkor lehetőséged van mesterséges intelligencián alapuló e-mail küldő szoftvert használni. Viszont, ha csak egyszerűbb, tájékoztató jellegű e-mailt szeretnél küldeni havonta egyszer/kétszer, akkor egy könnyen kezelhető szoftver elegendő számodra.

 

Hírlevél tartalma

A hírlevél tartalma legyen értékes és releváns. Nyújtsunk értékes információkat, ajánlatokat vagy útmutatásokat. Legyünk relevánsak és személyre szabottak a célcsoportunknak. A personalizáció, például a nevek használata, tovább fokozhatja az élményt, még személyesebbé teheti.

 

Használjunk vonzó képeket, amelyek támogatják a tartalmat. Ne feledjük el elhelyezni a hírlevél végén a hatékony „Call-to-Action” gombokat, amelyek segítik az olvasókat elérni a kívánt célok elérésében.

 

A hírlevél tervezése során ügyeljünk a márkánk kreatív megjelenítésére. A tervezés legyen figyelemfelkeltő, de egyszerű. Használjunk magas minőségű képeket és ügyeljünk az összhangra a márkaidentitással.

 

Elemzés

A kampány után ne hagyjuk figyelmen kívül az elemzést.  Nyomon követhetjük az olvasottságot, a kattintási arányt és más releváns mutatókat. Ezek az adatok iránymutatóként szolgálnak a további optimalizációhoz és a jövőbeli kampányok tervezéséhez.

 

A hírlevél nem csupán egy hirdető eszköz, hanem kapcsolatot is épít. Engedjük meg az olvasóknak, hogy válaszoljanak, megosszák a véleményüket. Az interaktív kapcsolatok hosszútávon erősítik a márkahűséget és a vásárlói köteléket.