ajánlatot kérek tovább

Hatékony tárgymező a hírlevélhez

A digitális korban, ahol az információrobbanás mindennapjaink része, a hírlevelek hatékony eszköznek bizonyulnak a cégek számára, hogy kommunikáljanak, értesítsenek és kapcsolatot építsenek. Azonban még a leghasznosabb hírlevél sem ér el célt, ha a címzett nem nyitja meg. De mi lehet a kulcs a megnyerő tárgymező kialakításához?

Érdeklődés felkeltése

Az első és talán legfontosabb lépés a hatékony tárgymező kialakításában az olvasó kíváncsiságának felkeltése. Kérdezz olyan módon, hogy az olvasóban azonnal felmerüljön a válasz iránti vágy. Használj olyan kérdéseket, melyek ébresztik a gondolkodási folyamatot, például: " Mi a titka a hatékony munkavégzésnek? vagy "Láttad már ezt az új megoldást?". A kíváncsiság az első lépés a figyelemfelkeltés útján, így a tárgymeződ legyen olyan, amelynek az olvasó nem tud ellenállni.

 

Személyre szabás

Ne hagyd figyelmen kívül a tárgymező személyességét! Az olvasóidnak fontosnak kell érezniük magukat, és a személyre szabott ajánlatok ebben kulcsszerepet játszanak. Gondolj szegmentált listákra, és ne feledd, mindenki másra kíváncsi!

 

Rövid és lényegre törő

A második lépés a hatékony tárgymező elkészítésében az, hogy rövid és lényegre törő legyél. Ne feledd, hogy az olvasók figyelme korlátozott, és a tárgymezőnek azonnal meg kell szólítania őket. Kerüld a felesleges szókavalkádot, és fogalmazd meg az üzenetedet 50 karakter alatt. A tömör és hatékony tárgymező biztosítja, hogy az olvasók könnyedén felfogják az üzenetedet.

 

Clickbait

Ügyelj arra, hogy tárgymeződ ne csupán klikkelésekre csábítson, ugyanakkor mégis figyelmet keltsen. Kerüld a túlzottan provokatív vagy álhíres címeket, melyek csak a kattintásokért kiáltanak, de tartalom nélkül maradnak. Az olvasóknak értéket kell érezniük a tárgymeződ mögött, hogy szívesen megnyissák és elolvassák a hírleveledet.  Mindig legyen értékes ajánlatod! Ez nem csak kedvezményeket vagy kuponokat jelent, hanem lehet egy értékes információkat tartalmazó blogbejegyzés is.

 

Időzítés

Bármennyire is figyelemreméltó egy tárgymező, ha az üzeneted a reggeli csúcsidőszakban érkezik, akkor csökken az esélye annak, hogy az olvasók rákattintanak. Érdemes alaposan körbejárni, mikor van a legkevesebb forgalom a hírlevelek terén, és ezen időpontokban időzíteni a küldést.

Néhány kutatás alapján a hírlevelek kiküldésének legforgalmasabb napjai a kedd és a csütörtök, míg a napszakok közül a kora este, azaz 6-7 óra körül. Érdemes figyelembe venni ezeket az adatokat, de mindig alkalmazkodni a konkrét üzenet jellegéhez is.