ajánlatot kérek tovább

Gerilla marketing

Hívhatnánk akár „őrült” kampánynak is. Hisz minél lehetetlenebbnek tűnik egy-egy ilyen kampány, annál nagyobbat szól.

 

De nézzük mi is az a Gerilla marketing!

 

A Gerilla marketingtevékenység során egy igazán figyelemfelkeltő, sokszor meghökkentő reklám készül, mely a hagyományos online és offline marketingtől eltérő módszereken alapul. A marketingeseknek időnként fel kell hagyniuk a klasszikus, bevált módszerekkel ahhoz, hogy igazán áttörő sikereket érjenek el. Ennek legjobb módja, ha olyan reklámot gyártunk cégünk részére, ami igencsak kitűnik a tömegből, és tartós, erős benyomást tesz a fogyasztókban, illetve kivitelezésének köszönhetően rövid idő alatt nagy közönséget érhetünk el.

A gerillamarketing eszköztára kifogyhatatlan, hisz csak a képzeletünk szabhat határt.

A gerilla marketingre a legjellemzőbb, hogy alacsony költségvetésű, elképesztően szokatlan és ami a legfontosabb, hogy rendkívül kreatív módszereket alkalmaznak. Legalábbis régen így volt. Ma már vitatnám, azt a jellemzőt, hogy alacsony költségvetésű. Ez nagyban függ az elképzeléstől. Valószínűleg a The North Face márka jelentős összeget kifizetett az államnak azzal, hogy felöltöztette kabátjába a Big Ben épületét.

 

Kép forrása: Twitter/X

 

Fontos megjegyezni, hogy ez a típusú marketing nem a szokványos marketing felületeken jelennek meg, a hagyományostól eltérő helyen és módon. Amiben még lényegesen eltér, hogy itt sokkal inkább fókuszáltabb célközönséget igyekeznek elérni.

 

Ezek után biztosan nagyon szimpatikussá vált ez a marketing módszer, de el kell sajnos keserítselek, ugyanis nem mindenkinek és nem is minden esetben ajánlott. Magyarországon ez a típusi marketingtevékenység még igen gyerekcipőben jár, de van pár nagyon szuper eset országunkban is.

 

A Pizza King Budapesten pénztárca formájú étlapokat szórt szét a belváros minden pontjára. A szórólapozó hölgyeket/urakat már mindenki messziről kerüli, azonban egy elhagyott pénztárcára mindenki felfigyel, viszont a pénz helyett egy étlapot találhattak benne. Az ötlet egyébként más országból eredt, de természetesen szuper ötlet bármilyen szolgáltató számára.

 

Képforrás: Curlytales