ajánlatot kérek tovább

Az a bizonyos kis fekete… Hogyan válasszunk alkalmi ruhát?

Esküvőre, hivatalos rendezvényre, elegáns gálára vagy épp egy vacsorára vagyunk hivatalosak, az első kérdés, ami felmerül egy nőben: mit vegyek fel?

A gardrób előtt állva valószínűleg egy gönc sem lesz ideális, hiszen az egyik túl piros, a másik túl fekete, túl rövid, túl kivágott, vagy épp túl kirívó. Mielőtt bepánikolnánk, gondoljuk át, milyen eseményen kell megjelennünk: baráti összejövetel, vagy inkább hivatalos?

Egy baráti összejövetel során nyugodtan választhatunk lazább ruhát, a hercegnős báliruha helyett dönthetünk a bizonyos kis fekete mellett, ami szinte minden hölgy gardróbjában ott lapul a végső esetre, hiszen (majdnem) mindekor megállja a helyét.

Piros, fekete, fehér … inkább máskor vesd be!

Ha esküvőre hívtak meg, semmiképp ne válassz fehér, fekete vagy épp piros ruhát, hiszen a piros és fehér a menyasszony színei, míg a fekete inkább a gyászé. Ugyanakkor ezeket a színeket bátran variálhatod, hiszen egy krémszínű alkalmi ruha fekete csipke borítással igazán elegáns tud elleni. Vedd számításba a helyszínt is, hiszen egy templomi esküvő esetén a vállakat és a térdeket illik eltakarni.

Nagyestélyi helyett pedig inkább válassz egy könnyed koktélruhát, amiben átbulizhatsz kényelmesen egy lagzit, és nem kell attól tartanod, hogy táncpartnered a hosszú szoknyádra lép majd.

Hódítanak a hímzett Kalocsai mintás ruhák!

Néhány éve a nők körében kirobbant a hímzett Kalocsai és Matyós mintázatú ruhák láza, és a legtöbb tervező előszeretettel használja nem csak alkalmi ruhákon, de egy-egy felsőn, szoknyán, de még akár menyasszonyi ruhán is. Nem is csodáljuk, hogy előszeretettel hordják ezeket a darabokat, hiszen még a legegyszerűbb ruhákat is képesek feldobni.

Így találd meg a tökéletes alkalmi ruhát!

Ha már tudod, hogy pontosan milyen alkalomra keresed a tökéletes ruhát, már csak az a kérdés, hogy találd az alakodhoz és stílusodhoz illó, tökéletes darabot.

Sokan hajlamosak vagyunk saját magunkat is becsapni, de legyünk tisztába azzal, hogy ha 38-as a méretünk, nem fog jól állni rajtunk egy 32-es ruha. Hidd el, nem a legjobb döntés, ha egy vacsorán egy falatot sem tudsz enni a túl szűk ruha miatt, ráadásul te sem fogod túl jól érezni magad.

Fontos, hogy a ruha kiválasztásakor sajátodénak érezd mind a színt, a szabást és a stílust, hiszen ha ezek közül valamelyik nem az igazi, az rányomhatja a bélyeget a hangulatodra és az egész estédre is. Ha nem vagy a minták és feltűnő színek híve, válassz inkább homogén, kellemes pasztell színvilágú rucit, ne élesben próbáld megszokni a mintás, vagy épp neon színű ruhákat.

 

Ideálisan hosszú ruhát válassz!

A legtöbben a kissé térd fölé, vagy térd alá érő ruhákra voksolnak, hiszen nemcsak elegánsabbak, de sokkal kényelmesebbek is. A bulizós, ’minél rövidebb, annál jobb’ ruhádat cseréd inkább kellően hosszúra. Gondolj bele, te sem szeretnéd folyton a ruhádat igazítgatni, minden lépésnél, ugye?!

A maxi ruhák szerelmeseként válassz bővebb fazonú ruhát, amely kellő mozgásteret biztosít ahhoz, hogy a táncparketten ne pingvinként mozogj!

Ha pedig már csak a boltot keresed, ahol a tökéletes darabot megvásárolhatod, látogass el a BrandFashion webshopjába, ahol a legújabb és legstílusosabb alkalmi ruhák széles választékát megtalálod, bármilyen színről és fazonról is legyen szó!